Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. Hawker Tempest MK.V

SMER
Cod produs: SMER848

Pret: 30.54 Lei € 6.57 | $ 7.75

Disponibilitate: La comanda

Descriere

 848 – Hawker Tempest MK.V, scara 1:72

Mini-machetă din plastic, dimensiuni produs asamblat: 14.2 cm x 17.3 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.


Scurt istoric
Modelul Hawker Tempest era unul dintre cele mai bune și mai eficiente aeronave î al doilea război mondial. A fost dezvoltat pe modelul avionului de luptă Hawker Typhoon din 1940 care era foarte modern la vremea respectivă. Au apărut mai multe versiuni care se deosebeau mai ales la motor.
Aeronava Tempest V a fost prima dintre ele. A fost echipată cu un motor Sabre II cu 24 de cilindri în linie, montat la toate modelele Tyhoon fabricate. Prototipul Typhoon a decolat pentru prima dată la 21 iunie 1943. Modelul Tempest V a fost livrat regimentelor de aviație în ianuarie 1994 și au intrat în serviciu operațional în luna aprilie, același an. Raza lungă le permitea să opereze de la bazele din Kent peste nordul Franței și peste Olanda. După invaziile aliaților din Normandia și atacul rachetelor V 1germane care a urmat împotriva Angliei, modelele Tempest au fost folosite cu succes la distrugerea rachetelor în aer. Din iunie în septembrie 1944, modelul Tempest a doborât 638 rachete din 1771!
După ce nemții și-a încetat raidurile, modelele Tempest au fost mutate în Franța și Belgia pentru a susține trupele aliate. Acestea au atacat bazele terestre inamice atât cu mitraliere, cât și cu rachete și bombe. Viteza mare și excelentele caracteristici de zbor le-a permis să lupte împotriva aparatelor jet germane de ultimă generație Me-262 și au înregistrat mai bine de 20 de ținte lovite.

Descriere tehnică
Hawker Tempest V a fost un monoplan de luptă din metal, cu un loc și un motor. Partea din față și din mijloc a burdufului era făcută din tuburi de oțel, acoperită cu foi iar partea din spate era monocos. Carlinga în formă ovală avea închidere culisantă. Trenul masiv, retractabil era de tip clasic și avea o roată la coadă.

Motor
Anvergura: 12,50 m
Lungime: 10,26 m
Înălțime: 4,90 m
Suprafața de ridicare: 28,06 mp

Greutate
Greutatea la aterizare: 4082 kg
Greutatea la decolare: 5897 – 6150 kg

Performanțe
Viteza maximă: 685 km/h în 5620 m; 590 km/h desupra nivelului mării
Abilitatea la urcare: 4570 în 5 min
Plafon: 11,125 m
Interval: 2460 m

Armament
Patru tunuri Hispano Mk. V în aripi
Două bombe de 227 kg sau 454 kg sau opt rachete de 27,1 kg.

Varsta recomandata: peste 8 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.