Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. FOKKER DR.I

SMER
Cod produs: SMER877
Dimensiuni: 8.1 x 10 cm

Pret: 39.91 Lei € 8.58 | $ 10.18

Disponibilitate: La comanda

Descriere

Mini-machetă din plastic la scara 1:72, dimensiuni produs asamblat: 8.1 cm x 10 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.

Scurt istoric
Triplanul Fokker Dr. I proiectat de inginerul Reinhold Platz a fost unul dintre cele mai bune aparate germane de zbor folosite în primul război mondial.
Fokker Dr. I a avut la bază modelul experimental Fokker V3, care a avut zborul de probă în februarie 1917. Acest model a fost unic datorită aripilor autonome cărora le lipseau barele standard.
Doar aripa superioară era prinsă de fuselaj cu ajutorul perechilor de bare. Modelul rezultat avea vibrații puternice astfel că următoarea serie , Fokker V4, a avut aripi cu bare standard dar fără consolidări din sârmă.
După ce a trecut cu succes testele de zbor a fost aprobat pentru producția de serie iar în august 1917 a debutat cu numele Fokker Dr. I pe frontul franco-german. Inițial, piloții germani nu au fost încântați de aparat din cauza modelului neobișnuit și a dificultății de a-l controla. Dar succesul piloților de renume precum Locotenentul Werner Voss, care a doborât 22 de avioane britanice la Ypres, i-a determinat să-și schimbe poziția. Cu toate astea, avionul era potrivit doar pentur piloții experimentați.

Descriere tehnică:
Fokker Dr. I a fost un triplan de luptă cu un singur loc. Fuselajul, direcția, acoperișil carlingii și barele trenului, toate erau din tuburi de oțel. Aripile erau din lemn iar cadrul aeronavei era consolidat cu sârmă.

Motor:
Motor Oberuse în nouă cilindri, răcire cu aer, 110 cp.

Dimensiuni:
Anvergură aripa superioară: 7,18 m
Anvergură aripa medie: 6,24 m
Anvergură aripa inferioară : 5,71 m
Suprafața de ridicare: 16.00 mp

Greutăți:
Greutatea la aterizare: 375 kg
Greutatea la decolare: 571 kg

Performanțe
Viteza maximă: 186 – 195 km/h
Abilitatea de urcare: 3000 m în 6,5 min; 5000 m în 14, 0 min;
Plafon: 6100 m
Interval: 2,5 ore

Armament
2 mitraliere Spandau sincronizate, de 7,7 mm pe partea superioară a fuselajului, în fața pilotului. Puteau trage simultan sua separat.

 

 

Varsta recomandata: peste 6 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani.