Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. Fairey Swordfish Mk.2 Limited

SMER
Cod produs: SMER818

Pret: 50.55 Lei € 10.88 | $ 12.83

Disponibilitate: La comanda

Descriere

 818 – Fairey Swordfish Mk.2 Limited, scara 1:48

Mini-machetă din plastic, dimensiuni produs asamblat: 29 cm x 26.4 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.

Scurt istoric
Cu toate că design-ul era considerat învechit, aeronava de recunoaștere și torpedo britanică Fairey Swordfish a avut mare succes în acțiuni, făcând față unor aparate inamice mult mai avansate și eficiente. Modelul original datează din 1932 iar primele aeronave, cu numele Swordfish Mk. I, au fost livrate regimentelor aeriene în 1936. Însă, până în anul 1944, producția de aparate Swordfish a continuat cu diferite modele: Swordfish Mh II a fost acționat de un motor mai puternic Bristol Pegasus, Mk. III a fost echipat cu un radar de detectare a submarinelor. Ambele modele puteau transporta opt rachete anti-submarin sub aripile inferioare. Mai mult, ambele modele au fost echipate cu patru rachete de decolare care permiteau utilizarea pistelor de dimensiuni mai mici. Swordfish Mk. IV, proiectat special pentru Forțele Aeriene Canadiene se deosebeau la carlingă. La baza producției stăteau modelele Mk. I, Mk. II și Mk. III.
Swordfish a fost folosit în timpul celui de-al doilea război mondial nu numai pe toate portavioanele britanice, ci și pe majoritatea vaselor de luptă și crucișătoare a aeronavă catapultă. A fost folosit și la bazele de coastă.
Descriere tehnică
Fairey Swordfish a fost un biplan cu trei locuri și un motor. Un tren cu roți fixe cu o aripioară de coadă puteau fi înlocuite de tălpi plutitoare. Aeronava avea aripi pliabile manual pentru o mai bună ancorare la sol. O carlingă era aproape deschisă, echipată cu parbrize. Doar modelul Mk. IV a fost echipată cu carlingă închisă.
Motor
Bristol Pegasus radial în nouă cilindri de 690 cp (500kW) sau Bristol Pegasus XXX de 820 cp (595kW).
Dimensiuni
Anvergură - 13,87 m
Lungime - 12,34 m
Înălțime - 4,44 m
Suprafață de ridicare - 46,7 mp
Greutate
Greutatea la aterizare - 2134 kg
Greutatea la decolare - 3680 kg
Performanțe (cu talpă de plutire)
Viteza maximă la 1500 m - 214 km/h
Viteza de croazieră - 180 km/h
Abilitatea la urcare - 6,1 m/s
Plafon -5000 m
Interval încărcătura maximă - 880 m
Interval maxim - 1200 km
Armament
1 mitralieră Viskers fixă, sincronizată de 7,7 mm
1 mitralieră cu rotor Vickers sau Lewis de 7,7 mm
1 torpedă sau mină în greutate de până la 680 kg sub fuselaj
8 bombe ușoare sau rachete de 27,2 kg fiecare, sub aripi.
Armament
8 mitraliere Browning de 7,7 mm în aripi, a câte 100 de cartușe fiecare
Două compartimente pentru bombe de 113,4 kg sub aripi.

Varsta recomandata: peste 8 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.