Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. D.H. 82

SMER
Cod produs: SMER811

Pret: 30.54 Lei € 6.57 | $ 7.75

Disponibilitate: La comanda

Descriere

811 – D.H. 82 "Tiger Moth" scara 1:48

Mini-machetă din plastic, dimensiuni produs asamblat: 19 cm x 15.4 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.

Scurt istoric:
De Havilland D.H.82 Tiger Moth se număra printre cele mai bune aparate de zbor sport și de pregătire din anii treizeci încoace. A fost folosit în aviația regală mai bine de 15 ani și aproape fiecare pilor englez și-a făcut zborurile de antrenament pe acest tip de avion. În timpul celui de-al doilea război mondial, Tiger Moth a mai fost folosit de către aripa Cehoslovacă din Marea Britanie ca avion școală și curier. Forțele Aeriene Regale utilizau și acest tip de avion nu numai în scop de pregătire ci și ca avion curier sau de patrulare.
Înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, în Aviație erau utilizate 100 de avioane de tip Tiger Moth. În timpul războiului, uzinele din toată Marea Britanie produceau încă 6.954 de aparate de acest tip, fapt mai mult decât remarcabil. Multe dintre ele au fost folosite multă vreme după cel de-al doilea război mondial și sunt pilotate în multe țări și în prezent.
Descriere tehnică
De Havilland D.H. 82 Tiger Moth este un biplan cu un singur motor și două locuri, cu suprafețe simple de coadă cu configurație clasică și cu tren fix. Versiunile anterioare au fost echipate cu o talpă de lansare care a fost înlocuită de o roată la unele modele mai noi. O versiune navală a modelului a fost proiectată cu două plutitoare din metal.
Scaunele piloților erau dispuse în tandem într-o carlingă deschisă, cu un geam de protecție. Versiunea școală avea dublă comandă și instrumente. În plus, locul elevului putea fi echipat cu o acoperitoare mobilă, pentru zborurile de noapte. Versiuni ulterioare ale modelului Tiger Moth avesu carlinga acoperită în diferite moduri. Aeronava a fost construită de către De Havilland Aircraft Company Ltd iar proiectantul a fost Geoffrey de Havilland.
Motor:
D.H 82: 120 h.p. Gipsy III
D.H. 82A: 130 h.p. D.H. Gipsy Major I
Sau 130 p.h. D.H. Gipsy Major IF
D.H.8C: 145 h.p. D.H. Gipsy Major 1C
Dimensiuni:
Anvergura - 8.94 m
Lungimea - 7,29 m
Înălțimea - 2,67 m
Greutăți:
Greutatea la aterizare - 506 – 680 kg
Greutatea la decolare - 828 kg
Performanțe:
Viteza maximă - 175 – 187 km/h
Viteza de croazieră - 150 km/h
Plafon - 4.300 m
Interval maxim - 486 km. 

Varsta recomandata: peste 8 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.