Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. Curtiss SC - 1 Seahawk

SMER
Cod produs: SMER866

Pret: 44.32 Lei € 9.52 | $ 11.3

Disponibilitate: La comanda

Descriere

866 – Curtiss SC - 1 Seahawk, scara 1:72

Mini-machetă din plastic, dimensiuni produs asamblat: 15.5/13.1 cm x 17.3 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.

Scurt istoric
La începutul celui de-al doilea război mondial, navele de luptă ale marinei americane transportau biplane Curtiss de recunoaștere, cu două locuri, care au fost înlocuite de aparatul Vought OS 12 U Kingsfishers cu o aripă. Nu mult timp a trecut până când nu au mai răspuns erințelor operaționale iar marina a făcut o comandă ca cei de la Curtiss să creeze un avion cu un loc și o aripă cu un plutitor central ale cărui performanțe să fie asemănătoare avioanelor de luptă. La 31 martie 1943 au fost comandate șapte prototipuri iar primul Curtiss XSC-12 Seahawk a decolat la 16 februarie 1944.
Aparatele Seahawk erau avioane din metal cu aripi joase acționate de motoare radiale Wright-Cyclone cu nouă cilindri. În carlinga spațioasă din spatele pilotului era spațiu suficient pentru o altă persoană – folositor pentru misiuni de salvare pe mare, de exemplu. Plutitorul central putea fi înlocuit de o roată simplă la tren. Echipate cu acest tren, aparatele Seahawks au zburat de la baza fabricantului din Columbus, Ohio la bazele marinei americane, unde roțile trenului au fost înlocuite cu ski-uri. Din motive de manevrare pe mare, plutiturul central a fost prevăzut cu trenuri auxiliare. Plutitorul central avea un spațiu care putea adăposti 45 kg de bombe. Din cauza ușii neetanșe, compartimentul pentur bombe a fost înlocuit curând cu un alt rezervor pentru combustibil. Sub aripi, erau locuri pentru două bombe de 113 kg fiecare sau un radar anti-vas care era instalat sub aripa dreaptă. În secțiunea centrală erau montate două mitraliere care trăgeau în exteriorul razei elicei.
Începând cu luna iulie 1944, modelele SC-I au fost folosite ca avioane de recunoaștere în operațiuni cu plecare de pe vasele marinei americane. Primul a fost urcat la bordul vasului USS Guam la 22 octombrie 1945, când au atacat posturile japoneze din Borneo.
Ulterior, au apărut nouă versiuni diferite ale aparatului Seahawk SC-2 cu două locuri, cu un tren fix, o ancoră de aterizare și un motor mai puternic. Producția acestei aeronave a fost oprită în octombrie 1946, după ce au fost construite 577 modele Seahawk. În același timp, și producția modelului Curtiss a fost oprită.
Descriere tehnică
Curtiss SC-1 a fost un avion din metal, cu un loc, un motor și aripi joase. A mai fost echipat cu un tren simplu fix și o roată la coadă sau cu un plutitor central și plutitoare de echilibru sub aripi. Această versiune a fost conceput să fie lansat în lupte. Părțile exterioare se puteau plia de-a lungul fuselajului atunci când erau parcate.
Motor
Motor Wright R-1820-62 Cyclone turbo, radial, cu nouă cilindri, de 992 lW (1650 cp), care acționa o elice VP cu patru palete.
Dimensiuni
Anvergură: 12,50 m
Lungime: 11,09 m (9,35 m)
Înălțime: 4,88 m (4,20 m)
Suprafață de ridicare: 26,19 mp
Greutate
Greutatea la aterizare: 2862 kg
Greutatea maximă la decolare: 4078 kg
Performanțe
Viteza maximă la 8700 m: 465 km/h (504 km/h)
Abilitatea de urcare la 6100 m: 8,3 min
Plafon: 9760 m (11370 m)
Interval de zbor: 1045 km
Armament
Două mitraliere Colt-Browning de 12,7 mm cu 800 de cartușe fiecare; Două bombe de 113 kg; Două bombe de 45 kg în compartimentele din plutitoare (datele tehnice din paranteze se aplică modelului cu tren cu roți).

Varsta recomandata: peste 8 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.