Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. Bristol Bulldog

SMER
Cod produs: SMER812

Pret: 33.22 Lei € 7.17 | $ 8.48

Disponibilitate: La comanda

Descriere

812 – Bristol Bulldog, scara 1:48

Mini-machetă din plastic, dimensiuni produs asamblat: 21.1 cm x 15.3 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.
 

Scurt istoric:
Avionul britanic de luptă biplan, cu un singur loc, Bristol ”Bulldog” IIA este un avion tipic pentru această categorie, apărut la finele anilor 1920. Primul prototip pilotat de căpitanul Cyril F. Uwinsem, pilot de testare al companiei Bristol, a efectuat zborul de probă la 10 mai 1927. Aeronava a fost desemnată să înlocuiască modelele depășite Armstrong-Withworth ”Siskin” și Gloster ”Gamecock”. Dar în noiembrie 1927, testarea a fost întreruptă iar avionul a suferit niște modificări: fuselajul a fost prelungit iar suprafețele verticale din coadă au fost făcute mai mici.
Primul prototip al acestei versiuni modificate, proiectat sub numele Bulldog II, a avut zborul de probă la 21 ianuarie 1928.
Imediat după ce zborurile de probă s-au încheiat cu succes. Ministerul Britanic al Aviației a lansat o comandă pentru acest tip de aeronavă, care a fost trimisă către Royal Air Force (R.A.F.). Acesa a fost momentul în care s-a lansat producția de serie a noii versiuni care a mai suferit unele mici modificări. Bulldog II a fost conceput să deservească pe timp de zi și noapte ca avion de luptă. Primele 18 avioane au fost livrate celei de-a 3-a divizii a R.A.F. în mai 1929. La jumătatea aceluiași an, diviziile 17 și 54 ale R.A.F. au primit aparate noi, la fel ca și alte divizii, după aceea.
La începutul anilor 1930 a apărut un nou mode, IIA. Prototipul a decolat în vara lui 1930. Kit-ul de față prezintă acest model cunoscut, din care s-au construit 200 de exemplare.
Descriere tehnică
Bristol `Bulldog` IIA este un biplan de luptă cu un singur motor și un loc, cu suprafețe simple de coadă cu configurație clasică și cu tren fix cu talpă de lansare. Aeronava era în întregime din metal.
Dimensiuni:
Anvergura - 10.33 m
Lungimea - 7,65 m
Înălțimea - 2,68 m
Suprafața de ridicare - 28,4 mp
Performanțe:
Viteza maximă - 285 km/h
Plafon - 8.250 m (max 8.950 m)
Abilitate de urcare - 6.100 m în 14,5 min
Greutăți:
Greutatea la aterizare: 506 – 680 kg
Greutatea la decolare: 828 kg
Armament:
2 mitraliere Vickers 303 de 7,7 mm sincronizate
Bombe de până la 10 kg puteau fi transportate sub aripi
Erau printre primele aeronave dotate cu transmițătoare SW. 

Varsta recomandata: peste 8 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.