Filtre

Sterge toate filtrele

Dupa Brand

Abonare newsletter

Urmareste-ne pe

Facebook Twitter Blog


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

AV. Albatros D III

SMER
Cod produs: SMER816

Pret: 30.54 Lei € 6.59 | $ 7.79

Disponibilitate: La comanda

Descriere

 816 Albatros D III, scara 1:48

Mini-machetă din plastic, dimensiuni produs asamblat: 19.2 cm x 15.4 cm. Cutia conține piesele necesare pentru construcția unui model la scara menționată. Lipiciul și vopseaua nu sunt incluse. Producătorul recomandă vopsele HUMBROL, codurile de culoare necesare fiind specificate pe ambalaj, dar se pot utiliza și alte mărci cu succes. Se poate folosi orice lipici recomandat pentru plastic.


Scur istoric:
Fără îndoială, ALbatros D III a fost un avion de luptă remarcabil, având în vedere nu doar performanțele sale ci și design-ul. Avionul s-a remarcat printr-o structură a fuselajului remarcabilă și și extraordinar de pură, pe jumătate aerodinamică, acoperit cu placaj.
Albatros D III a fost proiectat înainte de 1916. A avut la bază modelul D II și a fost influențat de modelul francez Nieuport 11 & 17 de lluptă, cu care se asemăna la sistemul de ridicare. Spre deosebire de predecesorii săi – DI și DII care veau aripi de profunzime asemănătoare – aripa lungă a modelului Albatros D III era mai îngustă, cu un singur lonjeron. Lonjeroanele aripilor au fost și ele mult modificate: erau în formă de V, caracteristică a avioanelor de luptă Nieuport. Indiferent cu cât ar fi fost mai avantajoase în duelurile aeriene, o astfel de formă reprezenta un punct vulnerabil principal – o rigiditate a structurii la plonjae și mai ales la manevrele de ranversare în urcare, când lonjeronul se rupee și prin urmare, întreaga suprafață de ridicare se destrăma.
În ciuda acestor lipsuri, modelul ALbatros D III se situau printer cele mai eficiente arme din primul război mondial.
Descriere tehnică:
Albatros D III a fost un avion de luptă cu un loc, un singur motor, integral din lemn, echipat cu un motor în serie, suprafețe simple ale cozii și tren traditional fix.
Motor:
160 h.p. cu șase cilindri în linie, racire cu apă, Mercedes D III
Dimensiuni:
Anvergură - 9.05 m
Lungime - 7.33 m
Înălțime - 2.98 m
Suprafața de ridicare - 23.60 mp
Greutăți:
Greutatea la aterizare - 695 kg
Greutatea la decolare - 886 kg
Performanțe:
Viteza maxima - 175 km/h la 1000 m
Abilitatea de urcare - 1000 m în 4 minute
Plafon - 6000 m
Rezistență - 2 ore și 15 minute
Interval - 300 km
Armament:
2 mitraliere Spandau fixe, de 7,7 mm situate pe fuselaj, în fața pilotului.

Varsta recomandata: peste 8 ani

Avertisment: Avertisment: Atenție! Conține piese mici. Interzis copiilor sub 3 ani! Recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani.